Добавить новость
 
Горячие новости часа
Сегодня в Чернигове

Новости Чернигова — календарь событий, фактов, происшествий за день

Сегодня 2 июля 2024 года
Не в Чернигове?
Новости сегодня на 29ru.net

Новости от партнёров


Добавь свою новость бесплатно - здесь

Другие новости сегодня

Новости сегодня от Adwile

Поліція разом із громадами Чернігівщини реалізовує спільний безпековий проєкт

15

Правоохоронці повідомляють, що поліцейський офіцер громади – це офіцер поліції, який працює на території певної громади без залучення до виконання службових завдань за її межами. Його обов’язок – щоденно забезпечувати порядок на ввіреній території, своєчасно реагувати на проблеми громади у сфері безпеки та запобігати вчиненню правопорушень. «Раніше, коли було багато районів на Чернігівщині, ми забезпечували […]

The post Поліція разом із громадами Чернігівщини реалізовує спільний безпековий проєкт appeared first on ЧЕРНИГОВ ЕВРОПЕЙСКИЙ ОБЩЕСТВЕННАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ.

Правоохоронці повідомляють, що поліцейський офіцер громади – це офіцер поліції, який працює на території певної громади без залучення до виконання службових завдань за її межами.

Його обов’язок – щоденно забезпечувати порядок на ввіреній території, своєчасно реагувати на проблеми громади у сфері безпеки та запобігати вчиненню правопорушень.

«Раніше, коли було багато районів на Чернігівщині, ми забезпечували безпековий простір, не дуже активно взаємодіючи з громадою. Просто обслуговували виклики, реагували на правопорушення й таке інше. Тепер же безпековий простір на місцях мають створити громади разом із нами. Так вимагає закон про Національну поліцію», – у коментарі для ЧЕline зазначив Андрій Зеляк, заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Чернігівській області.

Чернігівські Тетяни розповіли, як живеться з такими іменами

Відповідно, у громад і поліції є свої завдання, які вони мають виконати. Завдання громад полягає насамперед у створенні умов для роботи поліцейських офіцерів. Тобто відкриття поліцейських станцій.

«Громада надає умови для праці поліцейського. Це окреме приміщення або приміщення з окремим входом на першому поверсі. Якщо працюватиме один поліцейський, то додається одна кімната щонайменше 12 метрів квадратних для прийому громадян, друга кімната – для прийому громадян із вадами, для громадян із дітьми, в якій мають бути іграшки, квіти, а також не тільки офісні стільці, а й диван, аби можна було поспілкуватися з дитиною чи неповнолітнім у більш зручній обстановці. Потрібна також кімната відпочинку, бо поліцейський працюватиме не з 9.00 до 18.00, а матиме ненормований робочий день. Бажано також, щоб у приміщенні були душова кабіна і туалет. Також вимоги – наявність пандуса та наявність кнопки виклику, наявність оргтехніки, меблів і сучасний недорогий ремонт. А ще інтернет, бо поліцейський матиме окремий доступ до різних порталів. Зможе перевіряти правопорушників за базами МВС», – розповів Андрій Зеляк.

Натомість підготовка, навчання, тестування й екзаменування поліцейського офіцера – це завдання правоохоронців. До речі, участь у вже згаданому конкурсі можуть взяти нинішні атестовані співробітники поліції, які мають загальний практичний стаж служби в поліції не менше ніж півтора року; вищу освіту; належний рівень фізичної підготовки, відповідно до затверджених нормативів; посвідчення водія категорії «В» і практичний стаж водіння.

Заповнити анкету учасника можна до 24 лютого 2022 року.

А як проєкт «Поліцейський офіцер громади» реалізовують у громадах Чернігівщини. Та й взагалі, що про нього думають?

Ми дали добро на те, що беремо участь у цьому проєкті. Але ми зараз тільки на стадії переговорів. Розглядаємо варіанти, де можна буде розмістити поліцейського офіцера. Йдеться про приміщення амбулаторії, що в селі Тур’я. Там для поліцейського буде кімната з окремим входом. Вона якраз відповідає вимогам. Також приміщення, які є, це Кучинівська сільська рада і будинок культури у Сновську. Але це не означає, що в усіх цих названих приміщеннях базуватимуться поліцейські офіцери. Можливо, буде якась одна база, а інші об’єкти – робочі місця.

Стан амбулаторії в Тур’ї нормальний, тільки здали в експлуатацію. А в інших об’єктах потрібні ремонти. Але найголовніше питання – гроші. За що їх робити? Хоч тема з поліцейськими офіцерами громади – хороша.

Відповідно до програми «Безпечна громада», ще минулого року ми запланували створення поліцейських станцій. І торік було визначено, що перша станція запрацює в селі Макошине. Для цього в частині приміщень старостату зроблено ремонт. Він уже майже завершений. Єдине – залишилася кімната для відпочинку. Думаю, що до квітня завершимо.

Меморандум із Нацполіцією ми підписали минулого тижня. Національною поліцією вже оголошено набір конкурсантів саме на поліцейських офіцерів. І вже з травня-червня ці поліцейські почнуть працювати в тих станціях, які органи місцевого самоврядування готували.

А на сесії міської ради внесено зміни до програми «Поліцейський офіцер громади» на цей рік. Передбачили ще матеріально-технічну допомогу у вигляді паливно-мастильних матеріалів для автівок, які будуть передані Нацполіцією поліцейським офіцерам громади.

На цей рік ми орієнтуємось щонайменше на двох поліцейських офіцерів громади. Бо наступним кроком у створенні поліцейської станції в нас буде село Стольне. Також як подальший варіант ще розглядаємо Блистову.

Як бачимо, ремонти приміщень і відкриття поліцейських станцій – це перший етап проєкту «Поліцейський офіцер громади». Багато громад області, зважаючи на суттєву кількість уже підписаних меморандумів із правоохоронцями, зі своїми завданнями впоралися.

Але найголовніший етап проєкту ще попереду. Адже знайти людей, які успішно пройдуть навчання, витримають всі вимоги, успішно складуть іспити та працюватимуть на благо жителів громад, – справа нелегка, але можлива.

The post Поліція разом із громадами Чернігівщини реалізовує спільний безпековий проєкт appeared first on ЧЕРНИГОВ ЕВРОПЕЙСКИЙ ОБЩЕСТВЕННАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ.

Чернигов

На Уссурийском ЛРЗ стартовала «Неделя без турникетов»

Ria.city


Новости России


Популярные сегодня товары и услуги с доставкой в Чернигове и Черниговской области

(что, где и как купить сегодня в регионе по интернету)

Проект "Today" (Сегодня в Чернигове) на портале today.29ru.net совместно с партнёрским сайтом 29ru.net представляет интернет-витрину популярных товарных интернет-предложений, доступных в Чернигове и других городах Черниговской области, востребованных услуг, сервисов, новостных и медиа-продуктов напрямую от правообладателей и официальных компаний-продавцов. Более тысячи предложений в самых различных категориях: интернет-магазины, инфо-товары, финансы и кредитование, развлечения, игры, образование и работа, бесплатное интернет-телевидение и многое-многое другое.

Все самые последние, новые и актуальные гаджеты и товары - в рубрике "Интернет-витрина" и на страницах нашего путеводителя по модным интернет-магазинам одежды, обуви и аксессуаров для всей семьи, где представлены товары на самый различный вкус и кошелёк. Вся палитра брендов, новинок и распродаж в режиме онлайн с удобным поиском и сортировкой как по ассортименту, коллекциям, направлениям и ценам, так и по популярности на сегодняшний день. Настройте свою ленту товаров и смотрите только то, что Вам нравится.



Если Вы хотите добавить сайт с новостями Чернигова, напишите нам, и мы обязательно включим его в наш каталог, а если Ваш сайт транслирует городские новости в формате RSS, то, при желании, и в нашу ленту новостей.



Проект "Today" - региональные новости без купюр и цензуры. Все самые интересные случаи, события, факты, происшедшие в городе за день - в самой полной ленте городских новостей Чернигова сегодня. Ежедневно самая свежая и объективная информация из первых рук от местных, региональных и федеральных, известных и не очень первоисточников: сайтов, газет, журналов, обзоров на нашем портале Today.29ru.net. Читайте, комментируйте, критикуйте, возражайте, спрашивайте! Наши новости не оставят Вас равнодушными. Каждый день, каждый час - новости, новости и только новости!

Новостные порталы Чернигова

Fotostudio.com.ua

Официальный сайт Чернигова

My.chernigov.ua

Черниговский городской информационный портал (Украина, Черниговская область, Чернигов)

Fotostudio.com.ua

Официальный сайт Чернигова

My.chernigov.ua

Черниговский городской информационный портал (Украина, Черниговская область, Чернигов)

Liubech-grad.ucoz.net

Сайт присвячений стародавньому місту часів Київської Русі (Украина, Черниговская область...

Проект "Today" (Новости Чернигова) — обзорный новостной информационный интернет-проект web-группы 29ru.net. Календарь событий, фактов, происшествий за день в Чернигове и Черниговской области. Всё, что случилось, произошло, привлекло внимание и заинтересовало в этот день в режиме online, а также ежедневный почасовой архив российских региональных новостей от Камчатки до Калининграда.



Точка зрения редакции может не совпадать с мнением авторов и публикуемыми авторскими статьями, материалами и комментариями. Мы всегда стараемся объективно представить полярные точки зрения по самым различным вопросам и темам, волнующим общество, и стараемся не ограничивать доступ к ресурсам, соблюдающим общепринятые моральные и законодательные правила и нормы. Для размещения Ваших новостных и публицистических материалов достаточно связаться с нами по контактам mail@29ru.net. Предпочтения отдаются материалам региональной и городской направленности и тематическим обзорам.

Спорт в России и мире


Новости тенниса


Готфрид фон Крамм

Звезда «Гонки» Даниэль Брюль снимет байопик о немецком теннисисте Готфриде фон Крамме


Здоровье в России и мире


Музыкальные новости
Песня

Фестиваль-марафон «Песни России» стартовал в Пскове. ФОТО


Новости часа в Чернигове и Черниговской области

Топ-10 новостей в Чернигове (Черниговская область) за сегодня на этот час:

Губернаторы России

Общество, политика, культура, бизнес

Фестиваль троечной езды и гастрономии "Русский драйв"

S&P повысило прогноз по рейтингу «дочек» Freedom Holding Corp. до позитивного

Пот ручьём: когда стоит обращать внимание на повышенную потливость, рассказал доктор Кутушов

За кулисами бизнес-конференции MEDIABOSS


«Жёлтые» интернет-новости


Происшествия, юмор и курьёзы

Институт iSpring выявил 5 качеств лучших ИТ-студентов

Военное следственное управление Следственного комитета Российской Федерации по Черноморскому флоту предупреждает:

Свердловчанке, избивавшей детей, придется заплатить им три миллона рублей

Филиал № 4 ОСФР по Москве и Московской области информирует: Родители 240,5 тыс. детей в Московской области получают единое пособие

Russian.city
Топ-10 новостей от партнёров: