Добавить новость
 
Горячие новости часа
Сегодня в Луцке

Новости Луцка — календарь событий, фактов, происшествий за день

Сегодня 29 сентября 2024 года
Не в Луцке?
Новости сегодня на 29ru.net

Новости от партнёров


Добавь свою новость бесплатно - здесь

Другие новости сегодня

Новости сегодня от Adwile

Почесні громадяни Луцька - хто вони?

Спеціально до 930 річниці Луцька – перелік усіх почесних громадян міста. Званням «Почесного громадянина міста Луцька» вперше нагородили у 1969 році одразу аж трьох чоловіків. З того часу 27 осіб отримали таке звання, при чому почесних громадянок у Луцьку немає.Щоб отримати відзнаку «Почесного громадянина», потрібно зробити знати значний внесок у соціальний, економічний та культурний розвиток Луцька. Якщо ви вважаєте, що маєте такі заслуги – вам слід подати свою кандидатуру на звання з першого січня до першого липня щороку. І тоді у вас буде шанс стати почесним громадянином у День міста Луцька – саме в цей час традиційно проводиться нагородження.Звання «Почесного громадянина Луцька» неохоче роздавали за часів Радянського союзу – протягом тих років міська Рада трудящих нагородила ним лише 11 осіб, переважна більшість яких – за заслуги під час Другої світової війни.А за Незалежної України роздали вже аж 16 звань «Почесного громадянина».

Цього року у цей список потрапив головний поліцейський Києва – Олександр Фацевич.Далі ви можете ознайомитися з повним списком «Почесних громадян» зі збереженою хронологією – від радянських нагороджень і до сьогодні.

1969Єфімов Сергій Дмитрович – «за значні заслуги у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками в роки Великої Вітчизняної війни і звільнення міста Луцька від окупантів».

Шафранюк Василь Карпович – «за заслуги в розвитку народного господарства та активну участь у громадсько-політичному житті Луцька».

Федоров Олексій Федорович – «за визначні заслуги в партизанському русі на Волині в боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками в роки Великої Вітчизняної війни».

1971Бринський Антон Петрович – «за визначні заслуги в боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками в роки Великої Вітчизняної війни на території Волині та активну участь у проведенні виховної роботи серед молоді міста».

Корчев Михайло Сергійович – «за визначні заслуги в боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками в роки Великої Вітчизняної війни на Волині та активну участь і громадському житті Луцька».

1979Вашурін Петро Семенович – «за визначні заслуги в боротьбі з німецько-фашистським загарбниками в роки Великої Вітчизняної війни на території Луцька і Волинської області».

1984Юдін Володимир Васильович – «за мужність і відвагу, проявлені в боях з німецько-фашистськими загарбниками в роки Великої Вітчизняної війни, велику роботу по військово-патріотичному вихованню молоді, активну участь у громадському житті міста».

Бурлака Олексій Іванович – «за видатні заслуги в соціально-економічному розвитку міста, високі показники у праці, наставницьку діяльність з молодими будівельниками, активну участь у громадському житті міста».

1985Самохвалов Дмитро Микитович – «за мужність і відвагу, проявлені в боях з німецько-фашистськими загарбниками в роки Великої Вітчизняної війни, велику роботу по військово-патріотичному вихованню молоді, значний вклад у відбудову післявоєнного Луцька».

1987Гаврилов Олексій Михайлович - «за мужність та відвагу, проявлені в боях з німецько-фашистськими загарбниками в роки Великої Вітчизняної війни, велику роботу з військово-патріотичному вихованню молоді, активну участь у громадському житті міста».

Хмелевський Юрій Дмитрович - «за мужність та відвагу, проявлені в боях з німецько-фашистськими загарбниками в роки Великої Вітчизняної війни, велику роботу з військово-патріотичному вихованню молоді, активну участь у громадському житті Луцька».

2001Меркулов Володимир Костянтинович - «за значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток міста, активну участь у громадському житті». Він, до речі, був генеральним директором відкритого акціонерного товариства «Луцький підшипниковий завод».

Зінкевич Василь Іванович – «за визначні досягнення на ниві музичного мистецтва, вагомий особистий внесок у відродження і розвиток української культури».

2002Кривицький Антон Федорович – «за видатний особистий внесок у соціально-економічний розвиток та розбудову міста, забезпечення успішної життєдіяльності об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, закладів освіти та охорони здоров’я, активну громадську діяльність».

2003Свереда Богдан Антонович - «за активну участь у становленні та розвитку місцевого самоврядування, багаторічну депутатську діяльність, спрямовану на вирішення життєвих проблем територіальної громади міста Луцька, самовіддану працю в галузі освіти, особистий творчий внесок у розвиток педагогіки, успіхи у відродженні національної школи».

Чорнуха Віктор Григорович - «за вагомий внесок у становлення української державності, запровадження нових національних основ журналістки, популяризацію ідей місцевого самоврядування, забезпечення оперативного та об’єктивного інформування громадськості міста про діяльність місцевої влади та з нагоди».

2006Корсак Іван Феодосійович - «за активну участь у становленні Української держави, особистий внесок у розвиток національної журналістики, пропагування ідей місцевого самоврядування, забезпечення оперативного інформування населення міста про діяльність місцевої влади, забезпечення свободи слова».

2007Сачук Степан Дорофійович - «за вагомий внесок у становлення української державності, запровадження нових національних основ журналістки, популяризацію ідей місцевого самоврядування, забезпечення оперативного та об’єктивного інформування громадськості міста про діяльність місцевої влади».

2008Тимощук Анатолій Олександрович – «за вагомий внесок у становлення та розвиток українського футболу, пропаганду здорового способу життя, популяризацію спорту серед молоді, значні особисті досягнення та з нагоди вручення Кубка УЕФА 2007-2008».

2009Мах Петро Петрович - «за активну громадянську позицію, відродження національної думки, значні здобутки у писемній творчості та публіцистиці».

Гудима Олександр Васильович - «за значний особистий внесок за розбудову України, визначні заслуги в суспільній діяльності».

2010Слапчук Василь Дмитрович - «за активну громадянську позицію, визначний особистий внесок у розвиток національної культури, вагомий творчий доробок у літературі».

Бандера Степан Андрійович – «за вагому історичну роль, значний особистий внесок, героїзм і самопожертву у національно-визвольній боротьбі, спрямованої на здобуття Україною незалежності».

2011Струцюк Йосип Георгійович – «за активну громадянську позицію, самовіддану творчу працю, вагомий особистий внесок у літературно-мистецьке життя міста, відродження національної думки, значні здобутки у писемній творчості та публіцистиці».

2013Бондарчук Андрій Іванович - «за багаторічну самовіддану працю, високий професіоналізм, активну громадсько-політичну діяльність в житті міста Луцька, визначний особистий внесок у розвиток національної культури, участь у становленні Української держави, створення музею Луцького Братства.

2014Мойсей Василь Михайлович – за вагому історичну роль та суспільну значимість героїчного подвигу.

Почесні лучани мають ряд прав і пільг. 

Зокрема, і такий екзотичний привілей: «Почесному громадянину міста з боку посадових осіб місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності виявляються всі знаки уваги, що відповідають його високому званню та соціальному статусу».

Також почесному громадянину надають:

позачерговий прийом з особистих і службових питань посадовими особами міської ради і її виконавчих органів, депутатами міської ради, керівниками установ, підприємств і організацій, що перебувають у комунальній власності;

безкоштовний проїзд усіма видами міського транспорту (за винятком таксі) при пред’явленні посвідчення;

почесну участь в міських урочистих заходах;

щомісячну грошову виплату за рахунок коштів бюджету міста у розмірі 50 відсотків мінімальної заробітної плати, при досягненні пенсійного віку;

безкоштовне медикаментозне забезпечення за рецептами лікарів;

позачергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, які належать до комунальної власності;

безкоштовну підписку на газету «Луцький замок».

Організація заходів, пов’язаних з похованням почесного громадянина, проводиться за рахунок коштів бюджету міста у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат.

Новости России

Популярные сегодня товары и услуги с доставкой в Луцке и Волынской области

(что, где и как купить сегодня в регионе по интернету)

Проект "Today" (Сегодня в Луцке) на портале today.29ru.net совместно с партнёрским сайтом 29ru.net представляет интернет-витрину популярных товарных интернет-предложений, доступных в Луцке и других городах Волынской области, востребованных услуг, сервисов, новостных и медиа-продуктов напрямую от правообладателей и официальных компаний-продавцов. Более тысячи предложений в самых различных категориях: интернет-магазины, инфо-товары, финансы и кредитование, развлечения, игры, образование и работа, бесплатное интернет-телевидение и многое-многое другое.

Все самые последние, новые и актуальные гаджеты и товары - в рубрике "Интернет-витрина" и на страницах нашего путеводителя по модным интернет-магазинам одежды, обуви и аксессуаров для всей семьи, где представлены товары на самый различный вкус и кошелёк. Вся палитра брендов, новинок и распродаж в режиме онлайн с удобным поиском и сортировкой как по ассортименту, коллекциям, направлениям и ценам, так и по популярности на сегодняшний день. Настройте свою ленту товаров и смотрите только то, что Вам нравится.



Если Вы хотите добавить сайт с новостями Луцка, напишите нам, и мы обязательно включим его в наш каталог, а если Ваш сайт транслирует городские новости в формате RSS, то, при желании, и в нашу ленту новостей.



Проект "Today" - региональные новости без купюр и цензуры. Все самые интересные случаи, события, факты, происшедшие в городе за день - в самой полной ленте городских новостей Луцка сегодня. Ежедневно самая свежая и объективная информация из первых рук от местных, региональных и федеральных, известных и не очень первоисточников: сайтов, газет, журналов, обзоров на нашем портале Today.29ru.net. Читайте, комментируйте, критикуйте, возражайте, спрашивайте! Наши новости не оставят Вас равнодушными. Каждый день, каждый час - новости, новости и только новости!

Новостные порталы Луцка

Lutsk.ua

Официальный сайт Луцка

Yourgeography.volyn.ua

Про географію в усіх її проявах. (Украина, Волынская область, Луцк)

Lutsk.ua

Официальный сайт Луцка

Нет сайта
Нет сайта
Проект "Today" (Новости Луцка) — обзорный новостной информационный интернет-проект web-группы 29ru.net. Календарь событий, фактов, происшествий за день в Луцке и Волынской области. Всё, что случилось, произошло, привлекло внимание и заинтересовало в этот день в режиме online, а также ежедневный почасовой архив российских региональных новостей от Камчатки до Калининграда.



Точка зрения редакции может не совпадать с мнением авторов и публикуемыми авторскими статьями, материалами и комментариями. Мы всегда стараемся объективно представить полярные точки зрения по самым различным вопросам и темам, волнующим общество, и стараемся не ограничивать доступ к ресурсам, соблюдающим общепринятые моральные и законодательные правила и нормы. Для размещения Ваших новостных и публицистических материалов достаточно связаться с нами по контактам mail@29ru.net. Предпочтения отдаются материалам региональной и городской направленности и тематическим обзорам.

Спорт в России и мире


Новости тенниса


ATP

Даниил Медведев обыграл Гаэля Монфиса и вышел во 2-й круг турнира ATP-500 в Пекине


Здоровье в России и мире


Музыкальные новости
Елена Волкова

В Москве ежегодно состоялся юбилейный, всероссийский, патриотический гала-концерт «Проза и поэзия» «Россия - семья семей»


Новости часа в Луцке и Волынской области

Топ-10 новостей в Луцке (Волынская область) за сегодня на этот час:

Губернаторы России

Общество, политика, культура, бизнес

Стоит ли отдавать ребенка в частную школу?

Подведены итоги конкурса «Мы верим твердо в героев спорта»

Подведены итоги конкурса «Мы верим твердо в героев спорта»

В Москве ежегодно состоялся юбилейный, всероссийский, патриотический гала-концерт «Проза и поэзия» «Россия - семья семей»


«Жёлтые» интернет-новости


Происшествия, юмор и курьёзы

Интервью с вампиром

Сегодня свой 65-летний юбилей отмечает Заслуженный спасатель Российской Федерации, член Высшего Совета Общероссийской общественной организации "Российский союз спасателей" Литюк Николай Петрович

В Ленинском районе Крыма проверили бывших мигрантов, не вставших на воинский учет

ТСД SAOTRON RT41 GUN: практичный, производительный, надёжный

Russian.city
Топ-10 новостей от партнёров: