Добавить новость
 
Горячие новости часа
Сегодня в Луцке

Новости Луцка — календарь событий, фактов, происшествий за день

Сегодня 2 июля 2024 года
Не в Луцке?

Новости сегодня на 29ru.net

Новости от партнёров


Добавь свою новость бесплатно - здесь

Другие новости сегодня

Новости сегодня от Adwile

В Луцьку відзначили річницю Перемоги

Велич подвигу рядового солдата, який воював з німецьким нацизмом, і незламність патріотичного духу українських повстанців, які боролися з німецькими та радянськими окупантами, не підлягають девальвації часу - 72-гу річницю перемоги над нацизмом відзначали ветерани радянської армії та ветерани національно-визвольної боротьби разом з сотнями лучан.

Мітинг, присвячений 72-й річниці перемоги над нацизмом, відбувся 9 травня на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку.

Вшанувати тих, хто боровся за світле та мирне майбутнє українського, європейського та світового дому, та схилити голови перед пам’яттю Героїв, які віддали за це свої життя, прийшли сотні лучан.

Полковник у відставці Валентин Зеленов розповів, що з 1959 року проживає на території України, хоча сам є росіянином. Тут він має родину, двоє його синів закінчили українські школи, тож Волинь та Україна стали для нього великою батьківщиною. У Другій світовій війні брали участь його батько та двоє братів, а сам він став учасником бойових дій як воїн-інтернаціоналіст. Він розповів, що протягом 10 років викладав військову підготовку в школі №20 у мікрорайоні ЛПЗ, протягом 20 років на підшипниковому заводі очолював ветеранську організацію.

Рід людський повинен бути єдиним, адже у єдності – сила, - вважає учасник бойових дій. З його слів, військові суперечки між людьми не призводять ні до чого доброго. Він висловив сподівання, що Україна цього року покращить свій матеріальний стан та буде цивілізованою країною, де кредо громадян буде «лише праця може зробити людину гідною цього життя».

Учасників мітингу вітали з радісним та одночасно скорботним святом представники обласної та міської влади, ветерани Другої світової війни, ветерани національно-визвольної боротьби та учасники АТО.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначив, що Друга світова війна принесла страждання в мільйони українських сімей, але українці, об’єднавшись на різних фронтах, змогли перемогти та показати силу духу, воювали у різних арміях за свої домівки, родини, дітей та за своє майбутнє.

Заступник голови Волинської облради Роман Карпюк привітав присутніх зі святом великої Перемоги від імені депутатського корпусу та голови облради Ігоря Палиці. Він зауважив, що 72 роки тому відбулася велика подія – наш народ переміг сильного ворога, вистояв у війні. Для жодної української родини та війна не минула без втрат, усі разом боролися проти нацистської Німеччини, яка хотіла зробити нас рабами. Роман Карпюк відзначив, що славу заслужили як ветерани Другої світової - воїни радянської армії, так і воїни УПА, які вірили в незалежність України і після перемоги мусили перебувати в таборах, також на славу заслужили ті, хто нині воює проти тієї нечисті, яка знову хоче зробити нас рабами.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що, відзначаючи День Перемоги, ми усвідомлюємо, якою ціною далася ця перемога і яку жертву понесла Україна, виборюючи мир. Святкуючи цей день, згадують та вшановують мільйони українців, закатованих в концтаборах, страчених під час каральних акцій, серед яких багато лучан та волинян. Сьогодні вшановують пам`ять тих, хто, не шкодуючи життя та здоров’я, виборював мир. Подвиг цих людей, їхня жертовність, вклад в перемогу є неоціненними, тож важливо пам’ятати про це і передати пам`ять наступним поколінням. Усім присутнім ветеранам виконувач повноважень мера подякував за жертву та патріотизм, відданість батьківщині, наголосивши, що вони є взірцем того, як потрібно любити Україну і наскільки відданим потрібно бути їй. Пам`ять про перемогу та подвиг українського народу, з його слів, назавжди залишиться в серцях лучан.

Голова обласного комітету партизан-підпільників періоду Другої світової війни, Іван Глущук зауважив, що Волинь – це край партизанської слави, де партизани разом з воїнами радянської армії здобули перемогу. Партизани боролися за щастя народу, за Україну, за свою землю. Він відзначив, що хто прийде на нашу землю з мечем, від меча знайде свій кінець, а Україна була, є і буде.

Учасник бойових дій під Ковелем, полковник Михайло Єрлін від імені тих, хто воював під Турійськом та Ковелем, привітав лучан з великим святом перемоги. Він розповів, що наразі ковельських воїнів лишилося в живих лише двоє. Разом з бойовим побратимом, вісімнадцятирічними юнаками вони кували перемогу на Волині. Ветеран зазначив, що була велика перемога всіх націй та народностей СРСР у великій та кривавій війні. Так, під час війни через військкомати пройшли 36 мільйонів призовників, представники 151 нації та народності. Це, з його слів, сила, яка здобула перемогу та встановила переможне знамено над Рейхстагом. Маючи багато нагород, Михайло Єрлін зараз найбільше пишається чотирма медалями – «За взяття Берліна», «За звільнення Праги», «За перемогу над Німеччиною» та «За звільнення Волині».

Заслужений працівник культури України, ветеран національно-визвольної боротьби, художній керівник хору патріотичної пісні «Посвіт» Ростислав Кушнірук розповів, що сьогодні вшановують пам`ять усіх загиблих за свободу і незалежність України, адже з полеглими не воюють, не ділять їх за ідеологічною ознакою, вони відповідають за земні вчинки тільки перед Всевишнім. Він повідомив, що його дитинство та юність минули у селі Німецьке Луцького повіту, де він зустрів війну 11-річним підлітком і разом зі старшим братом Аполлінарієм вступив у загін Самооборони села, який з осені 1942 року став підрозділом УПА. Його завданням було допомагати повстанцям переправляти у ліс зброю, продукти, одяг, бути у них зв’язковим. Ростислав Кушнірук не раз чув від брата про збройні сутички упівців з польсько-німецькими каральними загонами. Так тривало до квітня 1944 року, коли брат загинув в УПА, а він з батьками за доносом місцевого зрадника був заарештований НКВС та згодом етапований на заслання в Кіровську область Росії. Звільнений лише навесні 1958 року. Подібна доля спіткала тисячі сімей із Західної України, лише за те, що вони хотіли жити у своїй, незалежній державі. Багато патріотів назавжди залишилися у безіменних могилах без хрестів на просторах Колими, Магадану тощо. Мільйони життів кращих синів та дочок заплатив український народ у боротьбі за свою свободу.

«Велич подвигу рядового солдата, який воював з німецьким нацизмом, і незламність патріотичного духу українських повстанців, які боролися з німецькими та радянськими окупантами, девальвації часу не підлягають. Про них завжди пам’ятатимуть вдячні нащадки, бо і сьогодні на сході країни наші сини захищають рідну землю від чергової російської агресії. Без України новітня московська імперія втрачає свою сутність і мусимо вистояти, перемогти», - зазначив ветеран національно-визвольної боротьби.

З його слів, вільна та заможна Україна буде найкращим пам’ятником усім полеглим у всі часи, починаючи з далекої козаччини. Він зазначив, що вже не має образи на радянських воїнів, які вбивали повстанців, виконуючи злочинний наказ. Немає прощення лише тим сталіністам, які підступно боролися з власним народом, нищили тисячі мирних людей. Ветеран шкодує за полеглими братами, які не дожили до миті, коли Україна стала незалежною. Владу міста та області він закликав працювати так, щоб не було соромно за наслідки своєї діяльності.

Оскільки нині нащадки радянських воїнів та вояків УПА разом з одному окопі захищають Україну від російської агресії, слово під час мітингу надали учаснику АТО, командиру розвідувального взводу батальйону територіальної оборони «Волинь», оборонцю Дебальцевого, голові Луцької міської спілки громадського об’єднання «Волинська спілка ветеранів АТО» Миколі Окуневичу.

Він зазначив, що сьогодні відзначають день перемоги в найлютішому та найжорстокішому конфлікті в історії людства, в якому загинули понад 50 мільйонів осіб, з яких від 5 до 7 мільйонів українців. На жаль, після 70 років війна знову прийшла на нашу землю, тільки тепер в ролі агресора виступає імперськи налаштована путінська Росія. Не варто забувати уроків історії, адже український народ неодноразово довів своєю волелюбність та незламність. Пам’ятаючи подвиг ветеранів 70 років тому, сучасні українські воїни обіцяють зробити усе для перемоги.

З вітальними словами зверталися до учасників мітингу і представники наймолодшого покоління учень 11-го класу Волиснького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні Артур Павлюк та вихованець ДНЗ №36 Володимир Каліш. Майбутній захисник вітчизни пообіцяв виконати священний обов’язок оберігати батьківщину.

«Хай завжди, в усьому світі, буде мир і щастя дітям, бо народжені вони для життя, а не війни», - продекламував вірш наймолодший учасник мітингу.

Завершили мітинг хвилиною мовчання на честь усіх полеглих воїнів, покладанням квітів до пам’ятних знаків та виконанням Державного Гімну України.

Луцк

В отделении почты на Волыни взорвалась граната

Ria.city


Новости России


Популярные сегодня товары и услуги с доставкой в Луцке и Волынской области

(что, где и как купить сегодня в регионе по интернету)

Проект "Today" (Сегодня в Луцке) на портале today.29ru.net совместно с партнёрским сайтом 29ru.net представляет интернет-витрину популярных товарных интернет-предложений, доступных в Луцке и других городах Волынской области, востребованных услуг, сервисов, новостных и медиа-продуктов напрямую от правообладателей и официальных компаний-продавцов. Более тысячи предложений в самых различных категориях: интернет-магазины, инфо-товары, финансы и кредитование, развлечения, игры, образование и работа, бесплатное интернет-телевидение и многое-многое другое.

Все самые последние, новые и актуальные гаджеты и товары - в рубрике "Интернет-витрина" и на страницах нашего путеводителя по модным интернет-магазинам одежды, обуви и аксессуаров для всей семьи, где представлены товары на самый различный вкус и кошелёк. Вся палитра брендов, новинок и распродаж в режиме онлайн с удобным поиском и сортировкой как по ассортименту, коллекциям, направлениям и ценам, так и по популярности на сегодняшний день. Настройте свою ленту товаров и смотрите только то, что Вам нравится.



Если Вы хотите добавить сайт с новостями Луцка, напишите нам, и мы обязательно включим его в наш каталог, а если Ваш сайт транслирует городские новости в формате RSS, то, при желании, и в нашу ленту новостей.



Проект "Today" - региональные новости без купюр и цензуры. Все самые интересные случаи, события, факты, происшедшие в городе за день - в самой полной ленте городских новостей Луцка сегодня. Ежедневно самая свежая и объективная информация из первых рук от местных, региональных и федеральных, известных и не очень первоисточников: сайтов, газет, журналов, обзоров на нашем портале Today.29ru.net. Читайте, комментируйте, критикуйте, возражайте, спрашивайте! Наши новости не оставят Вас равнодушными. Каждый день, каждый час - новости, новости и только новости!

Новостные порталы Луцка

Lutsk.ua

Официальный сайт Луцка

Yourgeography.volyn.ua

Про географію в усіх її проявах. (Украина, Волынская область, Луцк)

Lutsk.ua

Официальный сайт Луцка

Нет сайта
Нет сайта
Проект "Today" (Новости Луцка) — обзорный новостной информационный интернет-проект web-группы 29ru.net. Календарь событий, фактов, происшествий за день в Луцке и Волынской области. Всё, что случилось, произошло, привлекло внимание и заинтересовало в этот день в режиме online, а также ежедневный почасовой архив российских региональных новостей от Камчатки до Калининграда.



Точка зрения редакции может не совпадать с мнением авторов и публикуемыми авторскими статьями, материалами и комментариями. Мы всегда стараемся объективно представить полярные точки зрения по самым различным вопросам и темам, волнующим общество, и стараемся не ограничивать доступ к ресурсам, соблюдающим общепринятые моральные и законодательные правила и нормы. Для размещения Ваших новостных и публицистических материалов достаточно связаться с нами по контактам mail@29ru.net. Предпочтения отдаются материалам региональной и городской направленности и тематическим обзорам.

Спорт в России и мире


Новости тенниса


WTA

Первая ракетка России Касаткина вошла в топ-10 чемпионской гонки WTA


Здоровье в России и мире


Музыкальные новости
Найк Борзов

«На сцене умру»: певец Найк Борзов сделал шокирующее заявление


Новости часа в Луцке и Волынской области

Топ-10 новостей в Луцке (Волынская область) за сегодня на этот час:

Губернаторы России

Общество, политика, культура, бизнес

В Воскресенске росгвардейцы задержали гражданку, находящуюся в федеральном розыске

Фестиваль троечной езды и гастрономии "Русский драйв"

S&P повысило прогноз по рейтингу «дочек» Freedom Holding Corp. до позитивного

Пот ручьём: когда стоит обращать внимание на повышенную потливость, рассказал доктор Кутушов


«Жёлтые» интернет-новости


Происшествия, юмор и курьёзы

Фестиваль троечной езды и гастрономии "Русский драйв"

Свердловчанке, избивавшей детей, придется заплатить им три миллона рублей

Призрачный остров...

Инициатива об увеличении лимитов ОСАГО в рамках европротокола – мнение экспертов

Russian.city
Топ-10 новостей от партнёров: