Добавить новость
 
Горячие новости часа
Сегодня в Одессе

Новости Одессы — календарь событий, фактов, происшествий за день

Сегодня 27 июня 2024 года
Не в Одессе?
Новости сегодня на 29ru.net

Новости от партнёров


Добавь свою новость бесплатно - здесь

Другие новости сегодня

Новости сегодня от Adwile

Чим жила Україна: Як у Харкові мільйонерів рахували, а полтавську Панасівку представили у Греції

Чим жила Україна: Як у Харкові мільйонерів рахували, а полтавську Панасівку представили у Греції

Україна – велика країна. Настільки велика, що жителі одного регіону часто не знають, чим живуть і за що хвилюються мешканці іншого

Після березневого потепління – знову морози. Українці геть загубились у грі, в яку з ними бавиться березень. Детальніше про те, чим жили люди цього тижня – у дайджесті Depo.ua

Київ

У "Київпастрансі" оголосили тендер на закупівлю недешевих кабін для фунікулеру . На них можуть витратити близько 232 мільйонів гривень і хочуть отримати до листопада . "Фішка" нових кабін в тому, що в них можна буде спокійно перевозити велосипед. Крім того, нові кабіни мають бути більш місткими, а верхн і та боко ві частин и кузова будуть прозорими.

У Київраді відбулась чергова сесія. Тільки не зовсім вона була схожа на сесію. Скоріше, депутати зібрались, аби випустити пар на Віталія Кличка. "Заколотили" все "свободівці", які блокували трибуну і вимагали надати слово лідеру фракції Юрію Сиротюку, аби той зробив заяву щодо інциденту 9 березня. Тоді на вулиці Половецькій внаслідок сутичок з тітушками на черговому скандальному будмайданчику постраждали кияни, а серед них – депутати Юрій Левченко та Святослав Кутняк . Як тільки Кличко не намагався їх вгомонити – все було марно . "Свободівці" вимкнули йому мікрофон та зіпсували всю роботу.

Донбас

Слов' янськ на Донеччині захлинається від політичн ої реклам и . Її засилля реклами потроху "бісить" містян. Вони підрахували, що рекламу водночас розмістили і колишній мер, і теперішній Вадим Лях, чоловік нардепа Наталі Королевської Юрій Солод , голова фракції БПП Артур Герасимов та багато інших. Через весну та свято 8 березня білборди з портретами посадовців були прикрашені квітами та креативними вісімками. Кому що: хтось мріє про кохання навесні, а хтось – про вибори.

Безпілотник ОБСЄ зафіксував чергове озброєння бойовиків на окупованій Луганщині . На тижні в непідконтрольних урядові районах безпілотник виявив чотири БМП-2 у Богданівці, а також три бронетранспортери (один МТ-ЛБ і два БТР) і три бойові броньовані машини (дві БМП-1 і одну БМП-2) прямо у подвір'ях житлових будинків у Петрівському (усе – за межами ділянки розведення). Отакий він окупований Донбас: ніколи не знаєш, чого чекати, якщо завітати у чийсь двір у якості непроханого гостя.

Львів

Крихкі маршрутки великих міст продовжують розвалюватись ледь не на очах у містян. Днями у Львові у одній з маршруток, у якої і так все дихало на ладан, прямо під ногами пасажира прол о м и лася сходинка . Радує, що під час їзди крісло в підлогу не провалилось.

Не змінилось нічого і на дорогах. Потужні кучугури снігу, щедро наметені за зиму, потроху тануть та утворюють густе багно. На дорозі "Шегині-Поповичі" на Львівщині в болоті загруз автобус . Ще й добряче застряг: по такій дорозі хіба що трактором проїхати можна. Але, нажаль, не вигадали ще такі трактори, які б по багну замість маршруток пасажирів возили.

В нелегкі дні бадьорить пісня. А якщо це ще й гімн на додачу, то бадьорить не на жарт! У центрі Львова три тисячі людей зібрались та масово заспівали український славень . Так старались, що аж мурахи по шкірі бігали. У тих, хто слухав.

Дніпро

У Дніпрі заговорили про зведення нового летовища. Тут хочуть побудувати сучасний міжнародний аеропорт . М іський голова Борис Філато в додав, що це питання вже на контролі у глави держави. Нинішній дніпровський аеропорт , збудований ще у 1943 році , давно потребує модернізації. Термінал перебуває у приватній власності компанії "Дніпроавіа", злітно-посадкова смуга – у власності держави .

Дніпровські конструктори все думають про Місяць. У бюро "Південне" розробили програму будівництва бази на Місяці й п оказали її американському астронавту Рендольф у Брезнік у. Проект бази на супутнику Землі є занадто дорогим для реалізації однією країною, тому реальний проект буде реалізовуватися тільки після кооперації кількох країн. Воно й правда: якщо Україна щось десь не може, то, як то кажуть, Америка допоможе.

А ще у Дніпрі пасажири оголосили війну маршрутникам і чиновникам. Люди вважають, що вартість проїзду у 7 гривень, ще й на короткому маршруті - це вже занадто . От якби дороги у місті хороші були, маршрутки красиві та зарплати достойні – тоді і приводу для бунту б не було.

Одеса

Одеський мурал, зображення голови коня на одній із стін санаторі ю Чкалов а , потрапив до ТОПу найкращих вуличних картин світу. Х удожник Ернесто Марані малював коняку не просто так. Голова благородної тварини символізує баланс двох стихій - води і землі. Саме тому морда ніби розділена на половини: одна в квіта х і рослина х , а друга у підводни х мешканця х .

Потяг до свободи – нормальне бажання. В цьому переконались поліцейські Білгород-Дністровського, які шукали 13-річного підлітка, що втік з дитячого будинку . Зрештою хлопчака знайшли в колодязі теплотраси, де він був з особами без постійного місця проживання. Підліток сказав копам, що йому більше до душі вільний спосіб життя, саме тому він і втік.

Варто було мешканцям Біляївки, що на Одещині, відволіктись на свої справи, як з парку "Дністер" вкрали історичний фонтанчик з питною водою . Фонтан був місцевою пам'яткою - йому близько ста років. Заяву про крадіжку подали до поліції, але споруду поки не знайшли. Певне, красується десь на приватному домоволодінні або на балконі і милує чиєсь крадійське око.

Харків

У харківському екопарку оселився граціозний хижак – оцелот Озік . Пухнастого красунчика передали його колишні господарі , бо не змогли більше утримувати тварину через переїзд і складні умови утримання в хаті. Воно й правда: квартира – дуже невдале місце для оцелота. Й ому потрібен простір, свіже м'ясо і відповідний догляд .

Статисти Харкова взялись за корисну справу: уточнили кількість тих, хто декларує кошти. Доходи в розмірі понад 1 млн грн задекларували 35 мешканців міста . Виявилось, що наймолодшому харків'янину , який задекларував доходи понад 1 млн грн, - 33 роки, найстаршому – 71 .

Депресія довела мешканку Харківщини до пригод . Вона махнула на все рукою та пішла геть з дому. Знайшли жінку аж на вокзалі Полтави. Жінка не хотіла повертатись додому, але копи все-одно передали її родичам.

Запоріжжя

Поки у Харкові рахували мільйонерів, на Запорі жжі порахували хлопців, які "косять" від армії . Виявилось, що призовників, які вже понад рік перебувають у розшуку , понад вісім тисяч. Багацько хлопців, які не пройшли медичний огляд для призову за станом здоров'я . Така вона, велика сила людського "Не хочу".

Запорізькі любителі висот змінили орієнтири: взимку підкорили головну ялинку міста, що височіла в Мелітополі, а з настанням весни підкорили дах театру Магара . Підлітки з даху зняли панорамні види околиць Запоріжжя, змонтували відео "під піаніно", запустили в інтернет та зібрали пару тисяч переглядів.

Закарпаття

Таких лісників, як на Закарпатті, треба ще пошукати. У Турбатському лісництв і ДП "Брустурянське ЛМГ" прихистили оленя і назвали його Макс. Оленятка знайшли в лісі, привезли його на лісництво, годували молоком, потім змайстрували вольєр та створили всі умови, аби щоб він почував себе, як у лісі. Макс підріс і йому в лісництві дуже добре.

У дендропарку "Березинка", що в 10 к ілометрах від Мукачева , розквітли казкові шафранові галявини . Зморених зимою туристів шафрани манять, наче магнітом, і добре, що люди їх не нищать, а гуляють та милуються красою червонокнижних квітів.

Фото: Facebook / Юра Радівілов

Як же без ложки дьогтю в бочці меду! В селі Ганичі Тячівського району прямо на дорогу обвалилася велетенська частина скелі . Добре, що камінням нікого не вбило. Обвал стався через підступне сходження селевого потоку та кам'яної породи . Дорожники в той же день взялись розблоковувати дорогу і лічені години її вже частково розчистили.

Вінниця

У Вінниці 25-річний хлопець звисав з вікна. Ще трохи – і стрибнув би, якби не молода патрульна, яка вчасно схопила молодика за руки і затягнула назад до квартири. Після цього випадку хлопчина зізнався, що коли побачив, що його рятує дівчина, то йому стало дуже приємно і він одразу передумав зводити кінці з життям так рано.

Тим часом в області врятували поранену сову. Лісівник Бершадського район у розповів, що сову поранив пазурами рябець . Травмована птаха не могла літати й, очевидно, загинула б, якби вчасно не потрапила до людей . Пощастило ж окатій красуні-сові!

Вінницькі медики встановили рекорд. Протягом 20 років на кафедр і пропедевтики внутрішньої медицини ВНМУ ім. М. І. Пирогова науковці працюва ли над виданням "Сучасні класифікації та стандарти лікування розповсюджених захворювань внутрішніх органів". Книга настільки цінн а , що потрапил а у Книгу рекордів України. Ц е найбільше перевидання освітньої книжки з медицини для лікарів України . Написано чітко, лаконічно. Студентам тим більше корисно.

Житомир

У Житомирі 106-річній монахині Іоанні (в миру Марія Мороз, – Ред.) з "жіночого Афону" повернули зір . Бабця н е бачила більше 5 років , але житомирські медики старались, як могли. Лікарям довелось пристосовуватись до пацієнтки, бо вона весь час ляг ала так, як їй зручно , але впорались. Тепер 106-річна монахиня, яка за свій вік пережила дві війни, з кожним днем бачить світ краще.

Кропивницький

У Кропивницькому зареєстрували п етицію з прох a нням з a боронити використ a ння маршруток типу "Б A З-2215" т a їхніх модифікацій. Авторка петиції стверджує, що в багатьох містах використовують для перевезення пa с a жирів н a міських м a ршрут a х a втобуси середньої місткості до 45 місць і виключно у кр a йніх вип a дк a х, н a підвізних м a ршрут a х, a втобуси до 18 місць. Схоже, напхані в години-пік маршрутки добряче засіли в печінках кропивничан. І не лише в їхніх.

А ще цього тижня місто рятували від чергової партії рекл a много сп a му. Спецінспекція у Кропивницькому впійм a л a порушників пр a вил бл a гоустрою в момент розклеюв a ння рекл a ми в недозволених місцях. Якби не догледіли, то були б опори, ф a с a ди, зупинки, паркани та дерев a повністю в рекламі, якої і так, куди не глянь, багато.

Полтава

На засіданні Полтавського виконкому встановили черговий рекорд : вирішили 16 питань за десять хвилин. Шкода, представників Книги рекордів поруч не опинилось. Питання стосовно матеріальної допомоги, будівництва та реконструкції будинків і шкіл, цін за проїзд у громадському транспорті, виділення коштів вирішили за лічені хвилини – отак вміло працюють у Полтавському виконкомі!

До добрих новин. Сільський митець Валерій Єрмаков, що живе у Панасівці Миргородського району, все життя мріяв побувати у Греції. Так би і лишилася та мрія нездійсненою – а чоловік дожив вже до поважного віку, дивуючи своїми витворами хіба що односельців – якби не натрапили на нього учасники проекту Ukraїner, що відкривають невідомі куточки і дивовижних людей України. Богдану Логвиненку, засновнику проекта, так запала в душу та мрія чоловіка з Панасівки, що він зібрався з духом, оголосив збір коштів – і от Валерій Єрмаков, який став певною мірою знаменитістю українського "Фейсбуку", гуляє грецькими вуличками . Вражаюча історія, яка не може не надихати!

Тим часом у Полтавській міськраді похвалились проектом реконструкції центральної вулиці – озелененої та з відремонтованою бруківкою . Проект, звісно, гарний. Але поки що полтавці споглядають в центрі міста хіба що обідрані будинки.

Хмельницький

Городоцькі МНСники врятували з-під льоду відчайдушного собаку, якого з невідомих причин понесло на водойму . Наче і дрібнота, але жити від таких новин стає якось веселіше.

За зривання первоцвітів (або ранньоквітучих об'єктів рослинного світу, якщо офіційно, – Ред.), на Хмельниччині нещадно штрафують . Тут спеціально запровадили акцію "Первоцвіт" , аби посил ити контрол ь щодо збереження квітів. Краще б, замість того, щоб зривати, садили квіти. Ото країна б була!

Крим

Українець з недійсним паспортом намагався потрапити у Крим, пропонуючи прикордонникам 1000 гривень . Ті, в свою чергу, від хабаря відмовились. Отак замість Криму хлопець потрапив у руки копів. Може, хоч після цього випадку новий паспорт зробить.

Наша пісня добра й нова, починаймо її знову. У кримських аптеках знайшли цілих 120 літрів "бояришника" . Т орік було виявлено 40 аптечних пунктів, в як их торгували настоянк ою. Але, як відомо, заборона посилює бажання. В цьому і весь секрет популярності настоянки. Такі вони – традиційні напої "рідної гавані".

Одесса

Опубликован план мира, способный улучшить отношения между Россией, Нато, Украиной

Ria.city


Новости России


Популярные сегодня товары и услуги с доставкой в Одессе и Одесской области

(что, где и как купить сегодня в регионе по интернету)

Проект "Today" (Сегодня в Одессе) на портале today.29ru.net совместно с партнёрским сайтом 29ru.net представляет интернет-витрину популярных товарных интернет-предложений, доступных в Одессе и других городах Одесской области, востребованных услуг, сервисов, новостных и медиа-продуктов напрямую от правообладателей и официальных компаний-продавцов. Более тысячи предложений в самых различных категориях: интернет-магазины, инфо-товары, финансы и кредитование, развлечения, игры, образование и работа, бесплатное интернет-телевидение и многое-многое другое.

Все самые последние, новые и актуальные гаджеты и товары - в рубрике "Интернет-витрина" и на страницах нашего путеводителя по модным интернет-магазинам одежды, обуви и аксессуаров для всей семьи, где представлены товары на самый различный вкус и кошелёк. Вся палитра брендов, новинок и распродаж в режиме онлайн с удобным поиском и сортировкой как по ассортименту, коллекциям, направлениям и ценам, так и по популярности на сегодняшний день. Настройте свою ленту товаров и смотрите только то, что Вам нравится.



Если Вы хотите добавить сайт с новостями Одессы, напишите нам, и мы обязательно включим его в наш каталог, а если Ваш сайт транслирует городские новости в формате RSS, то, при желании, и в нашу ленту новостей.



Проект "Today" - региональные новости без купюр и цензуры. Все самые интересные случаи, события, факты, происшедшие в городе за день - в самой полной ленте городских новостей Одессы сегодня. Ежедневно самая свежая и объективная информация из первых рук от местных, региональных и федеральных, известных и не очень первоисточников: сайтов, газет, журналов, обзоров на нашем портале Today.29ru.net. Читайте, комментируйте, критикуйте, возражайте, спрашивайте! Наши новости не оставят Вас равнодушными. Каждый день, каждый час - новости, новости и только новости!

Новостные порталы Одессы

Odessa.ua

Официальный сайт Одессы

Forum-odessa.blogspot.com

Новости Одессы и бесплатные одесские объявления на Одесском Форуме №1 (Украина, Одесская обл....

Yaizakon.com.ua

Информационно-юридические новости (Украина, Одесская область, Одесса)

Pressa.od.ua

Новини Одеси та Одеської області (Украина, Одесская область, Одесса)

Forum-odessa.blogspot.com

Новости Одессы и бесплатные одесские объявления на Одесском Форуме №1 (Украина, Одесская обл....

Проект "Today" (Новости Одессы) — обзорный новостной информационный интернет-проект web-группы 29ru.net. Календарь событий, фактов, происшествий за день в Одессе и Одесской области. Всё, что случилось, произошло, привлекло внимание и заинтересовало в этот день в режиме online, а также ежедневный почасовой архив российских региональных новостей от Камчатки до Калининграда.



Точка зрения редакции может не совпадать с мнением авторов и публикуемыми авторскими статьями, материалами и комментариями. Мы всегда стараемся объективно представить полярные точки зрения по самым различным вопросам и темам, волнующим общество, и стараемся не ограничивать доступ к ресурсам, соблюдающим общепринятые моральные и законодательные правила и нормы. Для размещения Ваших новостных и публицистических материалов достаточно связаться с нами по контактам mail@29ru.net. Предпочтения отдаются материалам региональной и городской направленности и тематическим обзорам.

Спорт в России и мире


Новости тенниса


Елена Рыбакина

Появились новости о здоровье Елены Рыбакиной перед турниром в Англии


Здоровье в России и мире


Музыкальные новости
Диана Арбенина

Премьера фильма «Арбенина» состоится накануне ее юбилея


Новости часа в Одессе и Одесской области

Топ-10 новостей в Одессе (Одесская область) за сегодня на этот час:

Губернаторы России

Общество, политика, культура, бизнес

Филиал № 4 ОСФР по Москве и Московской области информирует: В Московском регионе более 62 тысяч семей распорядились материнским капиталом через банки

Филиал № 4 ОСФР по Москве и Московской области информирует: Родители 240,5 тыс. детей в Московской области получают единое пособие

Вебкам-студия MONTANA в Санкт-Петербурге

Состоялась церемония вручения премии Men Today Trends


«Жёлтые» интернет-новости


Происшествия, юмор и курьёзы

Армяне – герои СВО. Группой бойца чеченского спецназа «Ахмат» Давида Петросяна с позывным «Карабах» посажены около 1000 дронов-камикадзе. ВИДЕО

Портативный ТСД корпоративного класса Saotron RT-T70

Портативный сканер штрих-кодов Heroje H133U на базе CMOS-матрицы

Росгвардейцы обеспечивают охрану правопорядка во время празднования Дня защиты детей.

Russian.city
Топ-10 новостей от партнёров: