Мы в Telegram
Добавить новость
 
Горячие новости часа
Сегодня в Луцке

Новости Луцка — календарь событий, фактов, происшествий за день

Сегодня 17 июня 2024 года
Не в Луцке?
Новости сегодня на 29ru.net

Новости от партнёров


Добавь свою новость бесплатно - здесь

Другие новости сегодня

Новости сегодня от Adwile

Волинські політики очима місцевих ЗМІ

Луцький журналіст Антон Бугайчук проаналізував, як волинські інтернет-ЗМІ формують позитивний чи негативний імідж політиків.

Результат журналіст опублікував в себе на сторінці в соцмережі Facebook.

«Для досвідчених читачів інтернет-новин вже давно не секрет, що більшість волинських мас-медіа так чи інакше мають власну інформаційну політику чи навіть «темники», за допомогою яких власники чи спонсори регулюють акценти матеріалів. А в часи особливого політичного напруження (вибори, політична криза, важливі голосування, бізнес-розборки) стрічки популярних інтернет-видань перетворюються на зброю для знищення рейтингу чи репутації конкурента й власного «піднесення» в очах читачів», – написав Антон.

Журналіст пише, що саме так і сталося навесні 2017-го року після початку «перевороту» у Луцькій міській раді. Група «Континіум» та Адміністрація Президента перестали «миритися» із тим, що Волинь стала регіоном домінування «УКРОП»…

«Але питання у тому, хто насправді виграє у цій інформаційній війні? Кому вдається виглядати «білим і пухнастим» у інтернет-просторі? Кого «демонізують» медіа? Чи заслужено вони це роблять?», – запитує Бугайчук

Аби розібратися у цьому, автор пише, що кількісно та якісно оцінив всі позитивні, нейтральні та негативні публікації про 7 волинських політиків у 7 найпопулярніших інтернет-медіа за період із 2 вересня до 2 жовтня 2017 року. Результати показують, що деякі волинські «ТОПи» зуміли досить непогано показати себе через інтернет-медіа, а дехто попсував собі репутацію в мережі.

«Як я рахував. Для оцінки я обрав 7 інтернет-медіа: ВолиньPost, Волинські новини, Волинь24, БУГ, Конкурент, Таблоїд Волині та Район.Луцьк. Саме вони станом на 1 жовтня були у ТОП-20 за хостами з регіону (за оцінкою bigmir.net). У кожному із видань я знайшов всі згадування за місяць про 7 політиків: Ігоря Палицю, Степана Івахіва (+група «Континіум»), Ігоря Гузя, Володимира Гунчика, Ігоря Лапіна, Андрія Покровського та Ігоря Поліщука. Саме про їх досягнення або невдачі найчастіше писали у інтернет-видання. На основі балансу позитивних+нейтральних/негативних згадувань я і визначав результат політика на інформаційному фронті», – пояснює Бугайчук.

Далі в своєму дописі в соціальній мережі Антон пише про кожного з семи волинських політиків, які включені в моніторинг.

АНДРІЙ ПОКРОВСЬКИЙ

Позитив+нейтральні: 24, Негатив:0

Бізнесмену і депутату Луцької міської ради Андрію Покровському та його «піарщикам» вдалося добитися виключно позитивних публікацій впродовж місяця. Такий результат забезпечили матеріали у «лояльних» інтернет-виданнях про діяльність громадського руху «Свідомі», ремонтні роботи у його окрузі та ініціативу щодо піклування про ті райони Луцька, які залишилися без депутата. При цьому Покровський поки не перейшов дорогу жодному із впливових волинських політиків і тому впродовж місяця не став об’єктом критики у «їхніх» медіа.

ІГОР ГУЗЬ

Позитив+нейтральні: 33, Негатив: 2

У вересні інтернет-медіа припинили писати про новий автомобіль Ігоря Гузя Land Rover Discovery Sport, який той нібито «не за доходами» орендував у соратника Олексія Панасюка. Також Гузю та його «піарщикам» вдалося уникати більшості публікацій про зв’язки із «УКРОП» та «залежність» від Ігоря Палиці.

Натомість лояльні медіа писали про поїздки нардепа у округ, критику Володимира Гунчика за «лише» 3 госпітальні округи, захист інтересів шахтарів та низку виступів Гузя на актуальні теми.

ВОЛОДИМИР ГУНЧИК

Позитив+нейтральні: 52, негатив: 22

Головним критиком голови Волинської ОДА вже традиційно залишається нардеп Ігор Гузь. Причому його меседжі про «поганого губернатора» активно поширюють і «проукропівські» медіа, яких не влаштовує нинішній «ставленик адміністрації президента». У вересні Гунчика критикували за проблеми із ковельським ветсанзаводом, нововолинськими шахтами, землею для «атовців» та розподіл коштів у області загалом.

Більшість позитивних публікацій припадають на цитування Гунчика під час його «години слави» – понеділковій оперативної наради у Волинській ОДА, де губернатор дає відповіді на всі закиди за тиждень, а також розповідає, кому з опонентів «краще жувати, ніж говорити».

ІГОР ПОЛІЩУК

Позитив+нейтральні: 52, негатив: 24

Хоча Ігор Поліщук нині – «лише» радник міського голови, на сторінках, лояльних до УКРОП, медіа він опиняється значно частіше, ніж «легітимний» секретар ради Григорій Пустовіт та заступник мера. А все тому, що наразі Поліщука розглядають як одного із основних претендентів на крісло міського голови Луцька від УКРОП. Тому у статусі радника простіше «брати на себе» досягнення влади і уникати відповідальності за її провали.

Проте критично налаштовані медіа не втомлювалися нагадувати, що Ігор Поліщук – не самостійний політик, а «ставленик Палиці», а ще критикували його за невиконанні обіцянки та невдалі «покращення» на вулицях Луцька, якими встигла похвалитися команда «патріотів».

ІГОР ЛАПІН

Позитив+нейтральні: 24, негатив: 14

Впродовж вересня телеканал «Аверс» та проукропівські видання продовжували активно педалювати тему «мародера» Ігоря Лапіна, який нібито «не воював» у батальйоні «Айдар», а грабував будинки сепаратистів. Хоча у підсумку в сепаратизмі звинуватили саме телевізійників, а «злочини» нардепа підтвердити так і не вдалося. До того ж Лапін навчився не піддаватися на провокації опонентів і вдало «тролити» надто надокучливих медійників.

Натомість у «дружніх» інтернет-виданнях писали про добудову 27-ої школи, його оцінку російських навчань, судової, виборчої та освітньої реформ в Україні та діяльності парламентської опозиції.

СТЕПАН ІВАХІВ+ГРУПА КОНТИНІУМ

Позитив+нейтральні: 25, негатив: 16

Хоча за вересень нардеп Степан Івахів не зробив жодної публічної заяви та особисто не створив жодного інформаційного приводу, про його роботу та групу компаній «Континіум» все ж писали досить активно. Суттєву порцію критики вони отримали після інтерв’ю дружини покійного нардепа Ігоря Єремеєва Тетяни, яка звинуватила Івахіва та Сергія Лагура у «привласненні» активів чоловіка одразу після його смерті. При цьому спростовувати звинувачення у команді Івахіва поки не спішать.

Також «Континіум» традиційно звинувачували у змові із адміністрацією Петра Порошенка, щоб не допустити виборів міського голови Луцька, й «знищенні» УКРОП. «Підігріли» цю тему напади на укропівців у Житомирській та Черкаській областях та кримінальне провадження проти чоловіка соратниці Ігоря Палиці Ірини Констанкевич.

Серед позитивних публікацій згадування про діяльність благодійного фонду Івахіва у окрузі та благодійні акції у ТРЦ «ПортCity».

ІГОР ПАЛИЦЯ

Позитив+нейтральні: 36, негатив: 77

Як не дивно, Палиця виявився єдиним із сімки, кого більше критикували, ніж «хвалили». Хоча його медіа-активи залишаються дуже популярними, за кількістю та інтенсивністю публікацій вони суттєво поступаються ЗМІ, які зібрав під своє «крило» основний опонент – команда «Континіуму». Отож у вересні чимало волинян дізналися не тільки про досягнення благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та його боротьбу за «бурштиновий рай» на Волині, але й про ігнорування робочого місця, «прогули», розкішний відпочинок та зустрічі із сумнівними політками.

«Причому більшість приводів для критики Ігор Палиця подарував опонентам сам, «відгавкуючись» від журналістів на довгоочікуваній прес-конференції. Позиція «пишіть, що хочете, бо в мене є гроші, мене все одно виберуть» точно не подарувала голові Волинської облради конструктивні стосунки із медійниками...», – додає Антон Бугайчук.

Луцк

Несколько дорог перекроют в центре Владивостока 7 мая

Ria.city


Новости России


Популярные сегодня товары и услуги с доставкой в Луцке и Волынской области

(что, где и как купить сегодня в регионе по интернету)

Проект "Today" (Сегодня в Луцке) на портале today.29ru.net совместно с партнёрским сайтом 29ru.net представляет интернет-витрину популярных товарных интернет-предложений, доступных в Луцке и других городах Волынской области, востребованных услуг, сервисов, новостных и медиа-продуктов напрямую от правообладателей и официальных компаний-продавцов. Более тысячи предложений в самых различных категориях: интернет-магазины, инфо-товары, финансы и кредитование, развлечения, игры, образование и работа, бесплатное интернет-телевидение и многое-многое другое.

Все самые последние, новые и актуальные гаджеты и товары - в рубрике "Интернет-витрина" и на страницах нашего путеводителя по модным интернет-магазинам одежды, обуви и аксессуаров для всей семьи, где представлены товары на самый различный вкус и кошелёк. Вся палитра брендов, новинок и распродаж в режиме онлайн с удобным поиском и сортировкой как по ассортименту, коллекциям, направлениям и ценам, так и по популярности на сегодняшний день. Настройте свою ленту товаров и смотрите только то, что Вам нравится.



Если Вы хотите добавить сайт с новостями Луцка, напишите нам, и мы обязательно включим его в наш каталог, а если Ваш сайт транслирует городские новости в формате RSS, то, при желании, и в нашу ленту новостей.



Проект "Today" - региональные новости без купюр и цензуры. Все самые интересные случаи, события, факты, происшедшие в городе за день - в самой полной ленте городских новостей Луцка сегодня. Ежедневно самая свежая и объективная информация из первых рук от местных, региональных и федеральных, известных и не очень первоисточников: сайтов, газет, журналов, обзоров на нашем портале Today.29ru.net. Читайте, комментируйте, критикуйте, возражайте, спрашивайте! Наши новости не оставят Вас равнодушными. Каждый день, каждый час - новости, новости и только новости!

Новостные порталы Луцка

Lutsk.ua

Официальный сайт Луцка

Yourgeography.volyn.ua

Про географію в усіх її проявах. (Украина, Волынская область, Луцк)

Lutsk.ua

Официальный сайт Луцка

Нет сайта
Нет сайта
Проект "Today" (Новости Луцка) — обзорный новостной информационный интернет-проект web-группы 29ru.net. Календарь событий, фактов, происшествий за день в Луцке и Волынской области. Всё, что случилось, произошло, привлекло внимание и заинтересовало в этот день в режиме online, а также ежедневный почасовой архив российских региональных новостей от Камчатки до Калининграда.



Точка зрения редакции может не совпадать с мнением авторов и публикуемыми авторскими статьями, материалами и комментариями. Мы всегда стараемся объективно представить полярные точки зрения по самым различным вопросам и темам, волнующим общество, и стараемся не ограничивать доступ к ресурсам, соблюдающим общепринятые моральные и законодательные правила и нормы. Для размещения Ваших новостных и публицистических материалов достаточно связаться с нами по контактам mail@29ru.net. Предпочтения отдаются материалам региональной и городской направленности и тематическим обзорам.

Спорт в России и мире


Новости тенниса


Уимблдон

Экс-теннисист Ольховский: россияне могут хорошо выступить на Уимблдоне


Здоровье в России и мире


Музыкальные новости
Джиган

«Он приехал за мной в клуб. И всё, с этого момента мы начали жить вместе». Оксана Самойлова рассказала о знакомстве с Джиганом в эфире «Шоу Воли» на ТНТ


Новости часа в Луцке и Волынской области

Топ-10 новостей в Луцке (Волынская область) за сегодня на этот час:

Губернаторы России

Общество, политика, культура, бизнес

«ЯРКО» провела развлекательную программу на фестивале «Крутая песочница»

В Дубне сотрудники Росгвардии помогли утиному семейству перейти оживленную трассу

ЭКСПЕРТ АНАТОЛИЙ ГОЛОД ПРЕДЛАГАЕТ СЕНСАЦИОННО УЛУЧШИТЬ НАЛОГОВУЮ СФЕРУ!

Владимир Путин, Дмитрий Медведев, Анатолий Голод: ПРИЗНАНИЕ НАТО НАДО ПРИМЕНЯТЬ!


«Жёлтые» интернет-новости


Происшествия, юмор и курьёзы

Прогулка по Москве 1962 года

ТСД промышленного класса Saotron RT-Т510

В Коми ввели штрафы за «склонение к абортам»

Бывшие сотрудники ФСИН выходят по УДО, их обвиняли в организации пыток

Russian.city
Топ-10 новостей от партнёров: