Мы в Telegram
Добавить новость
 
Горячие новости часа
Сегодня в Луцке

Новости Луцка — календарь событий, фактов, происшествий за день

Сегодня 16 июня 2024 года
Не в Луцке?

Новости сегодня на 29ru.net

Новости от партнёров


Добавь свою новость бесплатно - здесь

Другие новости сегодня

Новости сегодня от Adwile

Що треба знати про субсидії

З 1 травня буде спрощено порядок надання допомоги малозабезпеченим громадянам для відшкодування витрат за комунальні послуги. Як він діятиме, розповіла начальник відділу департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Маркусик.

ПОТРІБНО ЛИШЕ ДВА ДОКУМЕНТИ Невдовзі всі волиняни отримають заяву і декларацію про доходи, які мають заповнити, щоб отримати субсидію. Їх обіцяють розіслати до 15 квітня. Оформлені документи можна передати власноруч органам соціального захисту (в селах — уповноваженим працівникам сільських чи селищних рад) або переслати поштою. Нагадаю, що право на житлові субсидії мають домогосподарства, у яких витрати на оплату комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла (13,65 квадратного метра на кожного зареєстрованого і 35,22 на сім’ю) та нормативів користування послугами, перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу, — зазначила Олена Віталіївна. — З 1 травня відмінять більшість обмежень, через які громадянам відмовляли у державній допомозі. А тому оформити субсидії буде легше. Їх отримуватиме, за попередніми підрахунками, майже 200 тисяч волинян.НОВЕ В ОФОРМЛЕННІ

Субсидія відтепер встановлюється, як уже зазначалося, на підставі задекларованих даних. Тож не потрібні ніякі додаткові довідки.

Її можуть отримувати і ті, хто не зареєстрований у квартирі, а орендує її й оплачує комунальні послуги за договором, але тільки за умови, коли плату за житло вносять легально на відкритий у банку рахунок.

Не заважатиме отримати субсидії і наявність у сім’ї двох чи більше автомобілів, квартир чи будинків, а також якщо хтось із працездатних не працює, не навчається і не перебуває на обліку в центрі зайнятості. Однак право на державну допомогу втратять, коли впродовж року родина придбала щось на суму понад 50 тисяч гривень, наприклад квартиру чи будинок.

Безготівкова житлова субсидія запроваджується на 12 місяців, а не на опалювальний період, як раніше. Якщо доходи сім’ї не змінилися, її автоматично нададуть на новий період. Тож не потрібно повторно звертатися до органу соціального захисту населення за призначенням.

ЯК РАХУВАТИ ОБОВ`ЯЗКОВИЙ ПЛАТІЖПринцип його розрахунку змінено ще в жовтні 2014 року, зазначила Олена Маркусик. Він залежить від доходів сім'ї і визначається індивідуально. При цьому враховуються чисті доходи, тобто ті, які людина отримала після вирахування всіх податків, зборів.— Обов’язковий відсоток платежу за житлово–комунальні послуги вираховують за формулою: середньомісячний дохід на одну особу за попередній календарний рік ділять на прожитковий мінімум (у 2015 році — це 1176 гривень) і на коефіцієнт 2, після чого множать на 15 відсотків (базова норма плати за житлово–комунальні послуги). Це і буде обов’язковий платіж, — роз'яснила Олена Маркусик. — Наприклад, середньомісячний сукупний дохід сім'ї пенсіонерів із двох осіб, які отримують лише по 949 гривень, становить 1898 гривень. Відповідно дохід цієї родини на одну особу — 949 гривень. За вищенаведеною формулою визначаємо обов’язковий платіж: 949 грн:1176:2х15% = 6,05%. Такий відсоток від сукупного доходу сім'я буде сплачувати за комунальні послуги, решту має покривати субсидія. Зазначимо, що держава виплачуватиме субсидію лише ощадливим родинам, у яких не перевищені соціальні норми житла і споживання послуг із врахуванням пільг. Окрім того, відділ інформаційної роботи Луцької міської ради для підвищення поінформованості громадян про Програму субсидій Міністерством соціальної політики України пропонує спрощену модель калькулятора для розрахунку субсидії, яку реалізовано у форматі Excel.ЗА НЕПРАВДИВІ ДАНІ КАРАТИМУТЬ Органи соціального захисту будуть перевіряти задекларовані дані. Якщо з'ясується, що вони недостовірні чи неповні, у субсидії відмовлять. Якщо ж така інформація стане відомою вже після призначення, доведеться повертати витрачені державою кошти у подвійному розмірі. Крім того, якщо зміняться обставини, які впливають на призначення субсидії (хтось виписався або знайшов високооплачувану роботу і доходи сім'ї зросли, зробив покупку більш як на 50 тисяч гривень), то протягом місяця слід повідомити про це органи соціального захисту населення.КОРИСНО ЗНАТИ: на сайті Кабінету Міністрів України з'явився електронний калькулятор для розрахунку субсидій. Є він і на сайті департаменту соціальної політики Луцької міської ради та облдержадміністрації. Щоб дізнатися, чи маєте право на допомогу держави, орієнтовний розмір субсидії, потрібно вказати кількість зареєстрованих у квартирі чи будинку, їхній дохід за місяць, суму нарахувань за житлово–комунальні послуги. Детальну інформацію можна отримати і зателефонувавши на цілодобову «гарячу лінію» Кабміну 0800507309 (безкоштовно зі стаціонарного телефону), а також до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Луцк

Новые министры и главы администраций. Кадровый четверг у Лукашенко

Ria.city


Новости России


Популярные сегодня товары и услуги с доставкой в Луцке и Волынской области

(что, где и как купить сегодня в регионе по интернету)

Проект "Today" (Сегодня в Луцке) на портале today.29ru.net совместно с партнёрским сайтом 29ru.net представляет интернет-витрину популярных товарных интернет-предложений, доступных в Луцке и других городах Волынской области, востребованных услуг, сервисов, новостных и медиа-продуктов напрямую от правообладателей и официальных компаний-продавцов. Более тысячи предложений в самых различных категориях: интернет-магазины, инфо-товары, финансы и кредитование, развлечения, игры, образование и работа, бесплатное интернет-телевидение и многое-многое другое.

Все самые последние, новые и актуальные гаджеты и товары - в рубрике "Интернет-витрина" и на страницах нашего путеводителя по модным интернет-магазинам одежды, обуви и аксессуаров для всей семьи, где представлены товары на самый различный вкус и кошелёк. Вся палитра брендов, новинок и распродаж в режиме онлайн с удобным поиском и сортировкой как по ассортименту, коллекциям, направлениям и ценам, так и по популярности на сегодняшний день. Настройте свою ленту товаров и смотрите только то, что Вам нравится.



Если Вы хотите добавить сайт с новостями Луцка, напишите нам, и мы обязательно включим его в наш каталог, а если Ваш сайт транслирует городские новости в формате RSS, то, при желании, и в нашу ленту новостей.



Проект "Today" - региональные новости без купюр и цензуры. Все самые интересные случаи, события, факты, происшедшие в городе за день - в самой полной ленте городских новостей Луцка сегодня. Ежедневно самая свежая и объективная информация из первых рук от местных, региональных и федеральных, известных и не очень первоисточников: сайтов, газет, журналов, обзоров на нашем портале Today.29ru.net. Читайте, комментируйте, критикуйте, возражайте, спрашивайте! Наши новости не оставят Вас равнодушными. Каждый день, каждый час - новости, новости и только новости!

Новостные порталы Луцка

Lutsk.ua

Официальный сайт Луцка

Yourgeography.volyn.ua

Про географію в усіх її проявах. (Украина, Волынская область, Луцк)

Lutsk.ua

Официальный сайт Луцка

Нет сайта
Нет сайта
Проект "Today" (Новости Луцка) — обзорный новостной информационный интернет-проект web-группы 29ru.net. Календарь событий, фактов, происшествий за день в Луцке и Волынской области. Всё, что случилось, произошло, привлекло внимание и заинтересовало в этот день в режиме online, а также ежедневный почасовой архив российских региональных новостей от Камчатки до Калининграда.



Точка зрения редакции может не совпадать с мнением авторов и публикуемыми авторскими статьями, материалами и комментариями. Мы всегда стараемся объективно представить полярные точки зрения по самым различным вопросам и темам, волнующим общество, и стараемся не ограничивать доступ к ресурсам, соблюдающим общепринятые моральные и законодательные правила и нормы. Для размещения Ваших новостных и публицистических материалов достаточно связаться с нами по контактам mail@29ru.net. Предпочтения отдаются материалам региональной и городской направленности и тематическим обзорам.

Спорт в России и мире


Новости тенниса


Даниил Медведев

Медведев и Сафиуллин сыграют в паре на турнире в Галле


Здоровье в России и мире


Музыкальные новости
Желдорреммаш

Уссурийский ЛРЗ подтвердил соответствие международным стандартам, применяемым на производстве железнодорожной промышленности


Новости часа в Луцке и Волынской области

Топ-10 новостей в Луцке (Волынская область) за сегодня на этот час:

Губернаторы России

Общество, политика, культура, бизнес

Автопробег в честь Дня России прошел в Ленинском округе

Владимир Путин, Дмитрий Медведев, Анатолий Голод: ПРИЗНАНИЕ НАТО НАДО ПРИМЕНЯТЬ!

«ЯРКО» провела развлекательную программу на фестивале «Крутая песочница»

В Дубне сотрудники Росгвардии помогли утиному семейству перейти оживленную трассу


«Жёлтые» интернет-новости


Происшествия, юмор и курьёзы

Гроза роскошных седанов от BMW и Mercedes-Benz. История Fiat 130

Жители Екатеринбурга в День России вывесили баннеры против точечной застройки

Совместное заявление участников круглого стола, приуроченного ко «Дню защиты прав безвинно осужденных»

Закат на Катуни

Russian.city
Топ-10 новостей от партнёров: